Keuringen

Roadservice de Kempen is een RDW erkend bedrijf. Wij keuren lichte en zware bedrijfsvoertuigen. Dit doen wij van alle merken. Voor zowel trucks, als voor het getrokken materiaal, bent u bij ons aan het juiste adres!
Ook kunnen wij tachografen ijken en laadkleppen keuren.

APK

Alle bedrijfswagens en personenwagen moeten periodiek een wettelijke keuring ondergaan. De APK 1 is er voor zwaardere voertuigen. Deze hebben vaak een specifiek doel en moeten daarom aan strenge veiligheidseisen voldoen, en vanwege een grotere motorinhoud ook aan bepaalde milieu-eisen. Bij Roadservice de Kempen kunt u uw zware of bijzondere voertuigen APK laten keuren door speciaal daarvoor opgeleide medewerkers. Maar ook voor uw personenwagen, lichte bedrijfswagen en camper kunt u bij ons terecht, deze voertuigen vallen onder de APK 2.

In tegenstelling tot de meeste andere garages is Roadservice de Kempen een neutraal APK station. Dit betekend dat uw voertuig pas afgekeurd wordt als de APK-eisen het verbieden het voertuig goed te keuren. Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar dit is het in de praktijk vaak niet. Roadservice de Kempen voert geen reparaties aan uw voertuig uit zonder uw medeweten, waardoor u niet onverwacht voor hoge kosten komt te staan. Mocht uw voertuig, om wat voor reden dan ook, afgekeurd worden, krijgt u een rapport mee met de exacte omschrijving van de afkeurpunten en mag u het voertuig binnen zeven dagen gratis laten herkeuren.

De RDW voert regelmatig steekproeven uit om te controleren of er verlopen APK’s zijn. Te laat keuren, kan u een fikse boete opleveren. Wees er daarom op tijd bij. Als vaste klant van Roadservice de Kempen sturen wij u ruim van te voren een herinnering.

Om er zeker van te zijn dat we direct tijd hebben, kunt u het best van tevoren even bellen naar 0497-38 21 60 om een afspraak te maken.

Tachograaf

Elke twee jaar moet uw tachograaf geijkt worden. In praktijk wordt de Tachograafijking vaak tegelijk met de APK-keuring uitgevoerd. Een voertuig kan niet goed gekeurd worden voor de APK met een verlopen tachograaf.

Naast de verpichte tweejaarlijkse ijking moet de tachograaf ook geijkt worden wanneer deze vervangen is of er een andere maat banden onder het voertuig gemonteerd is. In geval van een digitale tachograaf kan een spanningsonderbreking ervoor zorgen dat de tachograaf een nieuwe ijking nodig heeft.

Bij de ijking worden verschillende onderdelen van de tachograaf verzegeld. Als deze verzegeling ontbreekt moet ook de tachograaf opnieuw geijkt worden.

Alle voertuigen met tachograafplicht en defecte tachograaf zijn volgens de wet in overtreding. Om stilstand te minimaliseren kunnen wij de tachograaf direct vervangen voor een ruil- of nieuwe tachograaf.

We hebben de meest voorkomende tachografen op voorraad en anders hebben we ze binnen een dag in huis.